Fictie leeft op Helen Parkhurst!

7 oktober 2024

Wat is er prettiger om de hectiek van de dag en alles wat je bezighoudt even te vergeten en met een boek op de bank, vakantiebestemming, strand, tuin of andere prettige omgeving je in te leven in een prachtig fictieverhaal. Wij hebben een geweldige schrijfster, Marian Stoffels, bereid gevonden om fictie onder de aandacht te brengen bij onze leerlingen.

Fictie leeft op Helen Parkhurst!

Helaas zijn veel jongeren zich hier nog niet van bewust.  Op Helen Parkhurst zijn wij op diverse manieren bezig om leerlingen enthousiast te maken voor fictie. Zo hebben we afgelopen jaar "Boek in de tas” geïntroduceerd, wordt er door menig vakdocent Nederlands in de klas voorgelezen en zijn wij schoolbreed gestart met een voorleeswedstrijd voor leerjaar 1 leerlingen.  Met het lezen van boeken vergroot je immers de woordenschat, maak je kennis met diverse schrijfwijzen, ben je onbewust bezig met spelling en herkennen van correcte zinsvorming.

Om fictie nog dichter bij de leerlingen te brengen zijn wij op zoek gegaan naar een fictieboekenschrijfster. Wij hebben ook een geweldige schrijfster bereid gevonden om op deze wijze fictie onder de aandacht te brengen bij onze leerlingen.

Maren Stoffels is op haar 17e bekend geworden met haar eerste boek getiteld: Dreadlocks & Lippenstift. Veel boeken volgden gedurende de jaren. In juni 2009 werd Stoffels in Elsevier opgenomen in de lijst van ‘Vijftig grootste beloften voor de toekomst’.   Inmiddels zijn er ruim dertig boeken door haar geschreven en heeft zij diverse prijzen in de wacht gesleept zoals "Debuutprijs” en “De prijs van de Jonge Jury.

Met het bezoek van Maren Stoffels op woensdag 16 oktober brengen we leerlingen even bewust in de leefwereld van een populaire schrijfster en hopen we dat leerlingen zich straks enthousiast op (haar) fictieboeken gaan storten