Begeleiding van LO2-leerlingen bij de sportdag van De Vuurvogel & het Avontuur.

7 juni 2024

De sportdag in samenwerking met twee basisscholen en de LO2 leerlingen was een succes en een voorbeeld van betekenisvol leren in de praktijk. Het gaf de leerlingen de kans om theorie toe te passen in een echte omgeving, waarbij ze waardevolle vaardigheden ontwikkelden en een positieve ervaring opdeden.

Begeleiding van LO2-leerlingen bij de sportdag van De Vuurvogel & het Avontuur.

Onze leerlingen werden ingezet als begeleiders van groepjes leerlingen en als spelleider bij een onderdeel. Wij als docenten hebben genoten van hoe onze leerlingen zich van hun beste kant lieten zien. Het was mooi om leerlingen nu in een andere rol te zien. De glimlach op hun gezicht te zien op het moment dat ze als meester of juf werden aangesproken. De spiegel die sommige leerlingen van de basisschool waren voor onze leerlingen. Het ervaren wat er gebeurt als een leerling niet luistert. Het grote verantwoordelijkheidsgevoel voor het groepje wat je begeleidt en je mist ineens een leerling.  
 

Vanuit de basisscholen hebben onze leerlingen een groot compliment gekregen. Eén van de vakleerkrachten heeft het volgende gezegd over onze leerlingen:Top gedaan door jullie leerlingen. Laat mooi zien waar het HP voor staat. Wij waren positief verrast!” 
 

De begeleiding van onze leerlingen voor deze sportdag is op vrij korte termijn tot stand gekomen. De basisscholen stonden eigenlijk op het punt om hem af te blazen omdat er niet genoeg ouders waren om te helpen. Dit betekent dat onze leerlingen de sportdag voor 6 klassen hebben gered.    

De samenwerking die we nu hadden willen we volgend jaar voor de LO2- leerlingen verder uitbreiden. Dit zodat zij veel meer ervaring gaan opdoen met dat wat ze bij ons leren.  
 

Dit soort initiatieven tonen het potentieel van betekenisvol leren en de voordelen van samenwerking tussen PO en VO.